پایگاه خبری حیات؛ سعیده اسدیان: «تجربه ای از پوست صاف و بدون مو برای آقایان»، «مرکز میکروبلیدینگ و فیبروز ابرو برای آقایان»، «مانیکور و پدیکور مردانه»، «اولین مرکز زیبایی آقایان» و ... نمونههایی از تبلیغاتی است که این روزها در فضای مجازی میبینیم، تبلیغاتی که در حال نرمالایز کردن روتینهای زنانه برای مردانی است که شاید دیگر چندان علاقهای به مرد بودن از خود نشان نمیدهند و در رقابت با دنیای زنان، عنان از کف دادهاند.
ترغیب مردان به عمل های زیبایی همچون جراحی بینی، زاویه سازی فک یا تزریق لب و استفاده آن ها از پیرسینگ در لب، گوش، بینی و حتی زبان حکایت از آن دارد که دیگر حتی بدن های ورزیده شده به لطف آمپول های استروئید هم برای خودنمایی کافی نیست!
استایل دامادی با کرم پودر و لیفت ابرو!
پیرایش مردانه ای که سال های گذشته تنها به یک قیچی و شانه ختم می شد، امروز با مش و رنگ آمیخته شده و حتی بلاگرهایی را می بینیم که با پسوند استایلیست، برای تبلیغات پیج خود از دامادهایی رونمایی می کنند که در وان شیر و میوه خوابیده اند و با کرم پودر و انواع و اقسام ماسک های رنگی، رژ لب و لیفت ابرو خود را آماده حضور در مهم ترین شب زندگی شان می کنند.
اخیراً هم تبلیغ مانیکور دست یک بازیگر آقا در یکی از سالن های زیبایی مردانه واکنش های زیادی را به همراه داشته، اما سوال اینجاست که چه چیزی مردهای نسل جدید را به سمت چنین کارهایی سوق داده؟ تلاش جوامع غربی برای تغییر جایگاه زن و مرد یا دیده شدن به هر قیمتی؟
البته نباید در این میان دنیای مدرن و تأثیرات آن را نادیده گرفت، حذف زنانگی و هل دادن زن ها به سمت مرد شدن و تلاش برای اینکه ورژن کوچکتری از مردها بسازد، تلاشی که از موج سوم فمینیسم می آید که با قوی و مستقل خواندن زنان و دختران، مدام زیر گوش آن ها زمزمه می کند که تو به مرد نیازی نداری و همین مرد شدن های مکرر در زن ها، مردانگی مرد را که از لحاظ هورمونی به تسسترون بستگی دارد کاهش داده و همین باعث شده خیلی افراد از واژه هایی همچون پرنسس برای مردها استفاده کنند، موجوداتی حساس، وابسته، زودرنج با ذهنی زنانه! در واقع دنیای مدرن از مردان افرادی حساس، شکننده و پاستوریزه ساخته که با بیولوژی مردانه سازگار نیست.
نگاهی به آنچه در دهههای اخیر در کشورهای غربی تبلیغ و ترویج شده، از تبلیغ همجنسبازی گرفته تا ترویج تغییر جنسیت و پوشیدن لباسهای زنانه توسط مردان و القای بیجنسیتی به کودکان، نشان میدهد که به این پدیده باید به شکل یک پروژه نگاه کرد! پروژهای برای تهیسازی زنان و مردان از هویت طبیعی و خلقت خود و تبدیل مردان به زنان و زنان به مردان که تأمینکننده منافع مالی کارتلهای بزرگ و اهداف ضد فرهنگی برخی قدرتهای جهانی است! پروژهای که اولین تأثیر و نتیجهاش فروپاشی خانواده و تهی شده جامعه از اخلاق است!
افراد هویت خود را گم کردهاند
علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی حیات در این باره گفت: سوال اصلی این است که آیا این اتفاق با این حجم و اندازه در کشورهای پیشرفته هم می افتد و آیا خانم ها و آقایان در کشورهای دیگر هم دنبال این حجم کار زیبایی هستند؟ مطالعات می گوید بسیار کم است و این بلایی است بیشتر گریبان کشورهای جهان سوم را گرفته است.
وی در تحلیل جامعه شناسی گرایش مردان به اقدامات زیبایی، تهی شدن زندگی از معنا را دلیل این امر دانست و افزود: جامعه ای که معنا در آن به دلیل احساس عدم امنیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گم شود، افراد هم هویت خود را گم می کنند و به همین دنبال معنا بخشی به زندگی می روند، اما چون اقتصاد به آنها اجازه نمی دهد کارهای بزرگ انجام دهند، (مثلاً هر روز یک ماشین گران قیمت سوار شوند) به سراغ چیزی می روند که در توان دارند، مثلاً در اطراف خود خانم ها یا آقایان زیادی دیده ایم که با حقوق ۱۵-۲۰ میلیونی وام می گیرند تا ایفون ۱۵۰ میلیونی بخرند!
شهوت دیده شدن در افرادی با اختلال شخصیت نمایشی
شریفی یزدی با بیان اینکه متأسفانه افراد برای معنابخشی به زندگی دنبال کارهای بی معنا می روند، گفت: در بعد فردی و تحلیل روان شناسی، انسان هایی که از درون تهی هستند و اختلال شخصیت نمایشی دارند برای دیده شدن بیشتر به سمت این کارهای بی معنا می روند، چون به اندازه کافی دیده نمی شوند.
این روانشناس اجتماعی ادامه داد: بین افزایش تمایل مردها به انواع آراستگی مثل مانیکور و پدیکور و عمل های زیبایی با سیگار کشیدن خانم ها یک رابطه وجود دارد، جامعه سرمایه داری سعی می کند هرچیزی را تبدیل به کالا کند تا از آن پول در بیارد، زیبایی را به کالا تبدیل کرد و با نیازسازی، خانم ها را به سمت کارهای زیبایی سوق داد تا گردش مالی بالای خود را داشته باشد، اما وقتی این نیازسازی بین خانم ها به مرحله اشباع برسد، به سمت آقایان می روند.
گرایش وحشتناک خانم ها به سیگار به عنوان یک پرستیژ اجتماعی
وی گفت: میزان مصرف سیگار در کشورهای غربی بعد از جنگ جهانی دوم به شدت کاهش یافت، برای جبران این کاهش تبلیغات سنگین در کشورهای جهان سوم آغاز شد و کم کم مردم این کشورها هم سیگاری شدند، زمانی که جامعه مردها به اشباع رسیدند، نوبت سرمایه گذاری روی خانم ها شد. حجم گرایش خانم ها به سمت سیگار به عنوان یک پرستیژ اجتماعی وحشتناک است و این تلاش نظام سرمایه داری برای گسترش بازار است.
این جامعه شناس گفت: در مورد کارهای زیبایی هم حالا نوبت به مردها رسیده که وارد بازی شوند و موفق هم عمل کرده، اول افراد با اختلال شخصیت نمایشی ها از این موضوع استقبال می کنند، بعد تیپ های خاص و بعد کم کم بقیه مردها که فکر می کنند اگر به سمت کارهای زیبایی نروند، امروزی نیستند.
پسرها نیاز به یک الگوی مردانه دارند
شریفی یزدی در تحلیل روانشناسی مردانی که اقدام به کارهای زیبایی همچون مانیکور، پدیکور، زاویه سازی فک و … می کنند، گفت: برخی از اینها مردانی هستند که دچار تشتت هویت جنسی آن هم نه فیزیولوژی بلکه منتالی هستند، دلیل آن هم تربیت زنانه پسرهاست، متأسفانه بار تربی روی دوش مادرها افتاده در حالی که پسرها نیاز به یک الگوی مردانه دارند، اما الان می بینیم مادر یک پسر دانشجو هنوز غذا را برایش پک می کند یا اتاقش رو تمیز می کند.
وی با اشاره به افزایش روابط آزاد بین دختر و پسر گفت: نتیجه این روابط این شده که پسرها به دنبال اجرای بخشی از خواسته های دخترها رفته اند و برای اینکه متفاوت باشند و به چشم یک دختر بیابند، یا مو بلند می کنند، یا عمل زیبایی انجام می دهند، یا رنگ و مش می کنند و یا کارهای دیگر و متأسفانه دخترهای نسل جدید هم چنین ظاهری را می پسندند.
نسل جدید تحت تأثیر سلبریتی است
این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: دختران دهه ۶۰ و اوایل دهه هفتاد ظاهر مردانه را می پسندیدند چون به دنبال همسر و تکیه گاه بودند اما بچه های دهه ۸۰ و ۹۰ نگاه دیگری به زندگی دارند و اساساً ارزش ها و هنجارهایشان با دختران دهه شصتی متفاوت است، در اینجا بیشتر بحث خوش گذرانی و مد مطرح است و انتخاب ها هم بر همین اساس صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه برخی بازیگرها برای پول هر کار و تبلیغی می کنند، افزود: بحث این است که چه همین نسل جدید تحت تأثیر این سلبریتی ها قرار می گیرند و و بازیگرها و خواننده ها را الگوی خود قرار می دهند، در واقع احتمال اینکه یک مرد دهه شصتی تحت تأثیر این تبلیغات بخواهد مانیکور و پدیکور کند کم است.
وی تأکید کرد: قابل پیش بینی است که در سال های آینده با تعداد بیشتری از مردانی رو به رو می شویم که هم عمل های جراحی زیبایی کرده اند و هم پدیکور و مانیکور می کنند، مثل الان که بوتاکس در بین مردها عادی شده فقط امیدوارم نخواهند لب هایشان را ژل تزریق کنند!
بیش از ۷۰ درصد مشکلات فرهنگی ناشی از فشل بودن وزارت آموزش و پرورش است
این جامعه شناس درباره راهکار پیشگیری از این اتفاقات گفت: راهکار بلند مدت این است به جامعه معنا ببخشیم و دست از شعارهای ناشدنی برداریم، از بعد فرهنگی مهمترین کار در کشور باید تغییر بنیادین نظام آموزش و پروش باشد، بیش از ۷۰ درصد این مشکلات ناشی از فشل بودن وزارت آموزش و پرورش و سیستم غلط آموزشی است.
شریفی یزدی تأکید کرد: اگر آموزش و پروش این ۱۶ هزار ساعتی که طی ۱۲ سال از بچه ها می گیرد و ظاهراً به آنها آموزش می دهد را تبدیل به آموزش هدفمند کند، پسرها را پسر و دخترها را دختر بار بیاورد و به جای فیزیک و شیمی درس و مهارت زندگی را به بچه ها آموزش دهد، می توان امید داشت که تا حدودی از این اتفاقات پیشگیری شود، چون به هر حال بچه های امروز از فلان خواننده یا بازیگر آموزش می بینند.
انتهای پیام/
نظر شما